Previous Next

Álomidő Szertartássorozat

2017. November 3.

Az Álomidő hagyományunkban november 1-jével, az Ősök ünnepével kezdődik, s február 1-jén, az Ébredés napján ér véget. Ezidő alatt a belső munkáé, az elmélyülésé a főszerep, ilyenkor a természet jelképesen meghal, elkezdődik a tél. A növények ilyenkor kerülnek az úgynevezett vízvesztéses állapotba (a nedvkeringés lelassul, a növények „visszaadják a vizet” Földanyának), ez az időszak az a „pillanat”, ami a kilégzés (ősz) és a belégzés (tavasz) közé esik. A Víz őselem ideje jön el.

Ugyanakkor szellemi értelemben az Álomidő téren és időn túl létező hely, ahol a múlt, jelen és jövő egyetlen egészben egyesül – így tartják például az ausztrál őslakosok is. Ebbe a másik univerzumba álmainkon keresztül vagy módosult tudatállapotunkban, illetve halálunkkor lépünk be, hiszen az Álomidő egyúttal a végső tartózkodási hely a lélek továbbjutása előtt. A természeti népek archaikus mítoszaiban az álom maga a valóság, sokszor magasabb rendű az ébrenlétnél.

Erre a hétvégére idén számos egybeesés a jellemző, az említett Ősök ünnepének záró napjai ezek, szombaton pedig a Telihold a Bikába lép. Remek alkalom ez, hogy elmélyedjünk magunkban, segítségünkre lesznek ebben még a hétvége szertartásai is:
– izzasztókunyhó
– transzlégzés
– hangfürdő
– vízmeditáció
– érzékek tánca

Szeretettel várunk benneteket.
Jelentkezésedet és résztvételi szándékod kérlek itt jelezd: kincsekvolgye@gmail.com
Jelentkezési határidő : OKTÓBER 27.
Ha komolyan érdeklődsz a program iránt előleg befizetésével biztosíthatod helyed és ezzel megkönnyíted a munkánkat is.
Az elvonulás költsége szállással és ötszöri étkezéssel: 28.000 forint.

Legyél te az első, aki megjegyzést ír.

Visszajelzésed